Ada peluang ke rakyat Malaysia cari pekerjaan dalam industri CryptoWeb3

Ada peluang ke rakyat Malaysia cari pekerjaan dalam industri Crypto/Web3?

YouTube video


Salam Crypto semua. Temubual Inspirasi Crypto ini adalah segment podcast secara santai. Dalam episode Pertama ini , En Izuddin Helmi (Design Lead bagi Mercurial Finance) untuk berkongsi pengalaman membina kerjaya sepenuh masa dalam industri Crypto. Semoga perkongsian ini dapat memberikan inspirasi kepada rakyat Malaysia untuk menceburi kerjaya dalam Crypto dan Blockchain.

Tahniah kepada 3 individu yang bertanyakan soalan terbaik untuk sesi podcast ini. Anda memenangi 50 USDC dan saya akan contact terus untuk mendapatkan wallet address bagi airdrop ini.

Gunakan platform The Kingfisher untuk dapatkan Liquidation Map. (https://alpha.thekingfisher.io/?ref=aJMGHC4S)

Dapatkan Welcome Bonus $300 melalui Huobi.Gunakan link ini (https://www.huobi.com/en-us/topic/invited/?invite_code=u39p9) ataupun masukkan kod u39p9 ketika anda melakukan pendaftaran.

Twitter huobi malaysia: https://twitter.com/HuobiMalaysia
Facebook huobi malaysia: https://www.facebook.com/huobimalaysia

Gunakan link ini untuk daftar tradingview. (https://www.tradingview.com/gopro/?share_your_love=debonairCraft86352)

Gunakan platform The Kingfisher untuk dapatkan Liquidation Map. (https://alpha.thekingfisher.io/?ref=aJMGHC4S)

Dapatkan Ledger Nano S untuk simpan Crypto dengan selamat:
https://bitstore.com.my/product/ledger-nano-s/ref/1/?campaign=bicarakrypto

Dapatkan Trezor Hardware Wallet. Klik link ini dan masukkan kod BICARA15 untuk diskaun RM 15 bagi pembelian setiap Trezor. https://www.cryptobilis.com/?ref=bicara+krypto.

Kepada yang ingin membeli Bitcoin atau Cryptocurrency lain boleh beli melalui link di bawah:
Remitano: https://remitano.com/eth/my/join/490344

Luno: https://www.luno.com/invite/SDQ5G

Binance: https://www.binance.com/en/register?ref=CYOEDPSF

Dapatkan BAT Token percuma: https://brave.com/download/

Anda boleh follow saya di:
Telegram: https://t.me/komunitibicarakrypto
Twitter: https://twitter.com/BicaraKrypto
Facebook: https://www.facebook.com/BicaraKrypto
Tik Tok: tiktok.com/@bicarakrypto

Intipati video adalah:
0:00 – Intro
6:25 – Kenapa tukar kerjaya dari Oil&Gas industry ke kerjaya Crypto/Web3 secara fulltime?
14:26- Kelayakan akademik untuk bekerja dalam Crypto/Web3
17:23- Platform terbaik untuk cari kerja dalam Crypto/Web3
Soalan dari komuniti Crypto:

21:20- Rick dari Twitter
( 1. Pendapat tuan tentang “job security” in crypto, adakah ianya sangat-sangat high risk?
2. Bagai mana seorang graduan perkauanan yang ingin kekal dalam bidang perakaunan, tetapi ingin berada dalam industry crypto?
3. Crypto and blockchain is a fast pace industry, macam mana nak keep up with all the update and remain relevant in the industry. So, it can help us to secure the crypto job?)

27:09- mass-merged dari Twitter
(1.Do u have any difficulties working in the Web3? in term of the diff timezone?
2.Do you think our youth should also considering a career path in the Web3? How about the demand for Web3 dev eventho the market crash?
3.What skills should we focus on to start our venture in Web3)

33:41- Alif Ahmad dari YouTube community.
Pasaran cryptocurrency ada naik dan turun.Apakah ia juga akan memberi implikasi kepada peluang pekerjaan di industri cryptocurrency?

Penafian: Video ini hanya sebagai perkongsian maklumat Blockchain dan
Cryptocurrency serta pandangan peribadi saya. Tidak disarankan untuk digunakan sebagai nasihat pelaburan.

source

Check Also

Tiny Town Creek web3 crypto bitcoin blockchain decentralized city

Tiny Town Creek 😎#web3 #crypto #bitcoin #blockchain #decentralized city

source

15 comments

  1. Dear Bicara Krypto,
    Tuan izuddin ada media sosial yang boleh kami follow?
    Berminat tuk tahu lebih mengenai Krypto

  2. Ramai lagi rakyat Malaysia yang tak tau pasal kripto …

  3. Muhammad Shafiq Safian

    Fire firee 🔥

  4. terbaik bro. keep it up👍👍

  5. Rexxar Channel

    SPM boleh apply ke

  6. harap ramai lg org muda dari Malaysia yg terlibat dalam industry ni.. kita dah mcm ketingalan jauh sgt je dari negara2 jiran.sygnya sy dah berumur..

  7. Terima Kasih Tuan & Sifu Sharing ilmu bermanfaat 🙏

  8. Ilmu yang bermanfaat pada semua orang

  9. interesting

  10. Syabas Tuan! Sangat bermanfaat!

  11. Benda baru ni.

  12. Aziman Abdullah

    Tq

  13. mantap

  14. Tq Bang