Web3 Crypto

Sofia Crypto Meetup #67 – Web3: Как се движим към пълна децентрализация?


Join Daily Airdrop

YouTube video


Априлското издание на Sofia Crypto Meetup ще е посветено на Web3 и движението му към пълна децентрализация.

Web3 – как се движим към пълна децентрализация?

С нарастващото присъствие на криптовалутите, блокчейн технологията улеснява възхода на Web3, задвижван от децентрализирани мрежи. Web3, за разлика от Web2, е създаден, за да върне силата на потребителите и създателите на съдържание онлайн. Web3 е мощен термин, който обединява няколко идеи и футуристични визии за децентрализация. Задвижвано от общността, ads-free и самостоятелно монетизираното съдържание ще има голямо влияние и контрол.

Въпреки че Web3 ще наруши много съществуващи Web2-базирани бизнес модели, “икономиката на създателите” се позиционира като най-големият бенефактор на тази революция. Но все пак всички тези Web3 приложения трябва да се обслужват и доставят на крайния потребител, за съжаление това става чрез централизирани решения. Например, не всички токен-базирани проекти са наистина “DeFi”. По време на събитието ще ви разкрием за какво да внимавате, когато правите инвестиции с помощта на децентрализирани финансови услуги.

Повече за LimeAcademy:
LimeAcademy е 8-седмична практическа онлайн програма, предназначена да помогне на опитни разработчици да преминат в света на блокчейн. Няма лекции – участниците имат достъп до обучителни материали под формата на модули. За да завършат успешно, участниците трябва да представят завършен проект и да покриват необходимата литература за проекта. Всеки участник има ментор, който ги подкрепя и гарантира, че преминават през материалите с правилния подход, за да създадат своя проект. Участниците имат възможност да се поставят на мястото на блокчейн разработчик и да видят от първо лице иновациите в сектора и хората, които стоят зад тях.


Join Daily Airdrop

Повече за лектора – Огнян Чиков:
Огнян е Senior Blockchain Developer в LimeChain. Той е взема участие в разработката на различни блокчейн проекти и участва в процеса като тийм лийд или част от дев екипа. Някои от проектите му включват Bridges, DEXes, Liquidity Minings като услуги, Blockchain Ethereum рамки за разработка и внедряване, както и иновации и концепции за Zero Knowledge Proofs. В момента участва и като ментор в LimeAcademy.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/ognyan-chikov/

source

Related Articles

Back to top button